ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ.


Νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ανακοίνωσε προ ολίγου ο Πρωθυπουργός.
Η νέα δέσμη μέτρων που θα ανακουφίσει πάνω από 500.000 επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους ,αφορά σε έξι πεδία:

• ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 7
Εντός του Απριλίου θα ανοίξει ο 7ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.
Θα αφορά επιχειρήσεις με μειωμένο τζίρο το διάστημα Ιανουάριος – Μάρτιος και θα είναι διευρυμένος περιλαμβάνοντας όλους όσους πλήττονται!Τα ποσά θα ξεκινούν από 1.000€ και θα φτάνουν τις 100.000€

• ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ
Η απαλλαγή 30%-50% της αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα ισχύσει και για τους πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.
Οι δόσεις εξόφλησης από 40 αυξάνονται σε 60 ενώ για εφάπαξ επιστροφή θα προβλέπεται έκπτωση 15%

• ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΑΓΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
Πάγιες δαπάνες που έγιναν το 2020 και δεν καλύφθηκαν από άλλες ενισχύσεις θα επιδοτηθούν από την Πολιτεία. Η επιδότηση θα πάρει την μορφή «πιστωτικού» για μελλοντικές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.


• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ
Στο πρόγραμμα για την ρύθμιση δανείων θα ενταχθούν εκτός από νοικοκυριά και επιχειρήσεις , επιδοτώντας για πρώτη φορά εκτός από τους τόκους και το κεφάλαιο. Στα ενήμερα δάνεια η ενίσχυση θα φτάνει το 90% της δόσης , ενώ στα κόκκινα δάνεια το 80% αν ρυθμιστούν.


• ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Οι φορολογικές και οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις Μαρτίου όσων πλήττονται , μεταφέρονται στο τέλος της ρύθμισης.


• ΕΝΟΙΚΙΑ ΜΑΡΤΙΟΥ
Διατηρείται και για τον μήνα Μάρτιο η πλήρης απαλλαγή ενοικίων στα επαγγελματικά ακίνητα (για επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή)

Εντός της ημέρας αναμένεται αναλυτική παρουσίαση των ανωτέρω μέτρων από το οικονομικό επιτελείο.

Δελτίο Τύπου: : https://www.minfin.gr/web/guest/deltia-typou/-/asset_publisher/4kjvD0lBldee/content/topothetese-tou-ypourgou-oikonomikon-k-chrestou-staikoura-gia-to-neo-paketo-metron-oikonomikes-sterixes?inheritRedirect=false&redirect=https%3A%2F%2Fwww.minfin.gr%2Fweb%2Fguest%2Fdeltia-typou%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_4kjvD0lBldee%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1

elΕλληνικά